De bachelor

De bachelor is een programma waarvan ik vind dat het verplicht moet worden gesteld voor iedereen. Ik vond het voorheen moeilijk te verkroppen dat een Zjon de Mol zoveel geld ophaalt met het bedenken van licht verteerbare formats, maar de programmaontwikkelaar van deze show mag van mij een miljoen per jaar opstrijken. Ik weet niet wat ik zeg, joh.

De bachelor gaat over één vrijgezelle man en vijftien hormoonbalen die allemaal op zoek zijn naar Anschluss. Wat fijn is voor het inlevingsvermogen als vrouwelijke kijker, is dat bachelor Rutger een 8 knap is op een schaal van 1 tot 10 en een 9 sympathiek op diezelfde schaal. Wel merkte vriendin M. op dat hij ‘een slappe mondmotoriek’ heeft, maar nu worden we wel erg kritisch.
Wat het programma zo verrijkend maakt, is dat je getuige bent van de hysterie van een school vrouwen die allemaal strijden om één manspersoon. Al snel loopt er een schare stereotypen over je 63 inch-beeldscherm heen. Sommigen zijn lief en intelligent (maar daarvoor kijk je niet), anderen knap, maar dom, en de rest van de vrouwen komt achterstevoren de trap af om de roos op te halen.

Image

Zo ook Jacobiena, die de rol van de gemene stiefzuster op zich heeft genomen. Als kijker voel je de behoefte om haar een lief, klein, corrigerend tikje op haar tronie te geven. Het mens wekt zo’n gigantische weerzin op, dat het ergens ook wel weer lekker is. Rutger had haar allang eruit gestemd, als de programmaontwikkelaar hem niet had geïnstrueerd types als “Bien” zolang mogelijk erin te houden. Haar handtastelijkheid waar Rutger zichtbaar niet van houdt, haar opdringerigheid, haar gedraai met de ogen als een ander wordt gekozen, haar doorzichtige verleidingen; het is een weldaad voor je geest. Ik begrijp die overdreven verleidingen overigens wel, hoor. Ze staat toch al…
“Even kijken, hoelang nu? Ik geloof dat ik nu al zes weken ofzo droog sta! Ik heb behoeftes, JÁ!!” Naast Boer zoekt vrouw is dit het enige programma waarbij mijn lichaam een gigantische dosis endorfine aanmaakt.

Zonder Jacobiena geen leut. Beloof me dat je aflevering 1 kijkt, dan komt de rest vanzelf.

2 thoughts on “De bachelor

  1. Paul hoogenberk says:

    Lars en Karin zijn weer uit mekaar. Dat moet hoe dan ook diepe sporen hebben achtergelaten
    Zo’n programma drukt je weer eens met de neus op de geiten.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *